Bird Shit
Door: Margot en Tessa
Blijf op de hoogte en volg Margot
19 Februari 2011 | Thailand, Bangkok
Daar gingen we dan vol goede moed weer op pad. Wederom door een aardige Thaise local geholpen met het vinden van de weg en een tuk tuk. Op naar de Black Buddha. Hier werden we rond geleid door een aardige man die daar werkte. Ook deze keer stond onze tuk tuk man nog trouw op ons te wachten.
Het volgende bezoek was Thai Factory, dit zijn winkels waar ze op maat gemaakte kleren maken of sieraden verkopen. De reden van dit bezoek was omdat de tuk tuk driver dan free gasoline krijgt. Prima om er een te zien maar na 6 van deze Thai Factory's hadden wij er toch echt genoeg van. Dus dit maakten we dan ook duidelijk an de tuk tuk man. Aan zijn gezicht af te lezen was hij hier niet heel blij mee. Wij wilden naar de Standing Buddha. Een gouden Buddha van 45 meter hoog. Zo gezegd, niet makkelijk gedaan, maar we zijn er gekomen. Hij zette ons op de drukke straat af en wees naar een klein smal straatje waar we doorheen moesten lopen en dan zouden we er vanzelf komen. Door dit straatje liep een soort riool en aan de zijkanten zaten kinderen te spelen of mensen niks te doen. Lekkere verse(??) lappen vlees lagen in de buitenlucht te drogen. Zo te zien genoten vooral vliegen hiervan. En een stukje verder stond ie dan, onze vriend Buddha. Er om heen zaten mensen te bidden of gooiden muntjes in verschillende schaaltjes, je kunt je wel voorstellen dat dit een mooi geheel opleverde, de biddende mensen aan de ene kant en mensen die muntjes in bakjes gooiden, wat zorgde voor een mooi rinkelend geluid.
Ook was er bij de Buddha een tempel, deze moest naturlijk ook even bekeken worden. En terwijl Margot foto's aan het maken was stond Tes de tempel te bewonderen en alle mooie versieringen op en rond de tempel te bekijken. Opeens hoort Tes achter zich: "O MY GOD TES!!! Kom hierheen! Kom hierheen! NU!! Ik heb facking vogelschijt op me!" Terwijl Tes zich omdraaide dacht ze ' ach dat zal allmeaal wel meevallen, vast een klein vlekje' Nou die gedachten waren snel verdwenen toen bleek dat Margot niet een klein plekje vogelshit op zich had gekregen maar bijna een hele emmer. Precies waar ze had gestaan lag een rondje birdshit dat dus uit de lucht was komen vallen. En aan de hoeveelheid te zien was het geen kleine vogel. Het zat overal. In haar haar, op haar t-shit, armen en misschien nog wel het ergste, een grote dikke klodder op haar gezicht die al lekker uitgelopen was. Het ergste moet nog komen. De lucht die van Margot afkwam was niet te harden. Het liefste rende je zo snel mogelijk weg omdat het zo'n enorme stank was. Kokhalzend haalde Tes een sjaal uit de tas om de birdshit weg te halen. Nadat dit was gebeurd hebben we nog een half flesje water over haar haar gegooid en zijn zo snel mogelijk terug gegaan naar de tuk tuk. Maar surprise surprise: ons tuk tuk mannetje was verdwenen. Net op dit shit-moment. Drie tuk tuks verder hebben we toch een taxi gepakt omdat de tuk tuks te duur waren(hoezo gierige hollanders) Eenmaal in het hotel wist Margot niet hoe snel ze haar kleren uit moest doen en onder de douche te springen om vervolgens een halve fles shampoo in haar haar te gooien met een poging deze verschrikkelijke stank weg te krijgen. Na dit vogelavontuur zijn we rustig wat gaan eten om vervolgens weer op pad te gaan(Margot dit keer met een sjaal op haar hoofd)
Citaat Margot:"Ik zou bijna met een paraplu gaan lopen nu!" Onder luid gelach van Tes wat ze natuurlijk al erg vaak heeft gedan dankzij dit shitavontuur.
Op naar de Wat Pho. Een heel groot tempelcomplex met de lying Buddha. Ook deze was enorm maar wel prachtig om te zien. Wat nog mooier om te zien waren de toeristen die in rijen stonden om een goede foto te maken van deze Buddha. Maar de Wat Pho was zeker de moeite waard. Prachtige tempels met kleurrijke versieringen. Veel gouden Buddha's in alle soorten en maten
We sloten de dag af met de Wat Mamboe(?) Ook hier nog meer gouden Buddha's waar we inmiddals al snel voorbij lopen. Terug naar de tuk tuk wilde hij heel graag nog naar eeeennnnn thai factory. Als we dit deden zou hij ons gratis terug brengen naar het hotel. Oke prima vooruit dan maar. Nog eentje kan er ook wel bij. Hij hield zich netjes aan de afspraak en bracht ons terug naar de Khoasan Road. Zonder dat wij een cent hoefden te betalen.
Na een verfrissende duik in het zwembad gingen we lekker op een terras zitten voor een welverdiend biertje. Maar helaas. Het was Buddha day. So no alcohol today. Dat is even balen maar de sprite ging er ook goed in. Samen met een jongen die we toevallig tegen het lijf liepen hebben we lekker op het terras gezeten. En toeval of niet ook hij kwam uit Breda.
Ons laatste dagje in Bangkok en dan op naar het mooie zuiden!
Ons laatste dagje in Bangkok en dan op naar het mooie zuiden!
22 Februari 2011 - 16:36
Fien:
hahaha lekker mo! Goed verhaal. Wat hou ik toch van jullie! -
22 Februari 2011 - 16:37
Fien:
ps. ik vind de weersvoorspelling best wel fijn, daar hoef ik ookal niet jaloers op te zijn muhauha. sorry -
22 Februari 2011 - 16:45
Sophie Vd Meer:
hahahahahahahhahahahhahahahha. Oke apen, bij deze veel plezier!! xx -
22 Februari 2011 - 17:15
Annaaaaa:
Hahahahahahahahahahahahahah hier had ik bij willen zijn!!!!! Klinkt allemaal top schattend! Geniet ervan en goeie reis naar het zuiden!! Heel veel knuffels -
22 Februari 2011 - 19:18
Joke:
He...moppies! Heb net genoten van jullie prachtige reisverslagen! Super leuk geschreven!!! Maak er iets moois van en houdt elkaar goed in de gaten!!! Kijk alweer uit naar het volgende avontuur!
"Groeten uit Breda". ( Inmiddels min 4 graden, brrr ) Dikke X voor beiden. -
23 Februari 2011 - 07:02
Oma Corry:
het wordt wel een geweldig verhaal ,lieve meiden !!!!!!!!!!xxxxxxxxxxxxx -
23 Februari 2011 - 15:44
Adrienne:
Wat een verhaal over de birdshit. Had het al wel gehoord op skype tesje maar toen ik het weer opnieuw las moest ik wel erg lachen. Volgens Paul kan het alleen maar geluk brengen zo'n incident. Dikke knuffel voor jullie allebei uit een Breda met...sneeuw!
23 Februari 2011 - 18:53
Teun En Myriam:
lieve margot en tessa, dat klinkt super, behalve de birdshit dan... hadden de rest nog niet gelezen, maar het is vast enorm genieten daar!
hoop dat jullie nog veel mooie en leuke dingen mee gaan maken en zien daar. heel veel plezier!
liefs Teun en Myriam en de rest van de familie -
23 Februari 2011 - 21:36
FLOORTJEDELIEFSTE:
WHAAA HILARISCH IK WEET HOE HET VOELT MO
una paloma me cago ensima (cinco veces) --> was mjn spaanse zinnetje wat ik ooit nog heb geleerd:
oftewel: een duif heeft (5x) op mijn hoofd gepoept, nou schat ben blij het betekent namelijk geluk blijkbaar, en nog een meevallertje: je had anniek niet bij je!
heerlijk dat jullie het zo leuk hebben, jaloersheid vanuit alle kanten hier.
foto's vind ik ook wel gezellig!
en een skypie is ook wel leuk maar wel ingewikkeld zeker weer
GENIET ZE EN DENK AAN ME ALS JE NOG EEN KEER POEP OP JE KOP KRIJGT
wat een heerlijk verhaal! -
23 Februari 2011 - 21:40
Dimp:
whaha stelletje oetmongolen! ik kan het gewoon gierend meemaken op mn stoel hier!! heerlijk verhaal, op naar de volgende muha xxxxx -
23 Februari 2011 - 21:42
Dimp:
floor das toeval hahaha -
24 Februari 2011 - 11:41
Jacqueline:
DAt was nou een echte Thaise Strontvogel! -
25 Februari 2011 - 19:54
Mama:
heerlijk om te lezen, deze verslagen! Alsof ik er zelf ook ben. Nog leuker is natuurlijk skype, maar dat doet het nog even niet op de vaste computer, want geen microfoon. Het po economie van Sophie is gelukkig af. Ze is nu aan het werk bij haar restaurant, een beetje bleek wel...
Genieten daar, en lekker zwemmen in de zee. En nog iets, die salamanders in de hut moet je aanbidden, want die eten muggen. liefs van mama -
26 Februari 2011 - 09:26
Flubbels:
Heee Grezel en Tes!!
Wat leuk om dit allemaal te lezen, kan niet wachten op het volgende verhaal! Enjoy op ko phi phi en niet te dronken worden hè grey! XXX -
02 Maart 2011 - 14:42
Anne:
Hahahha arme arme mo, heb met je te doen chick! Gelukkige heb je tes bij je, die zo lekker meeleeft hahah ;) Ben jaloers op jullie, heeerlijk zo met zijn tweetjes op pad! Geniet, ik volg jullie! Kusjes