Tropisch regenbuitje
Door: Margot en Tessa
Blijf op de hoogte en volg Margot
02 Maart 2011 | Thailand, Bangkok
Na een leuke laatste avond op Ko Phi Phi zijn we vertrokken naar Krabi. Krabi is niet zoals Ko Phi Phi maar meer te vergelijken met Ko Lanta. Alhoewel hier wel meer te doen is dan in Ko Lanta. Er is een lange straat die naar het strand loopt. Wij zitten in Ao Nang. Hier aangekomen en de backpacks in ons bungalowtje gezet zijn we de boel meteen gaan verkennen. Langs de straat zijn veel restaurantjes, barretjes en winkeltjes. Tot onze grote vreugde zagen we plotseling een grote gele M. (nee geen margot) Wat betekent dat dus. JAWEL een MAC DONALDS in Krabi! Een klein stukje verder verscheen daar zelfs een Starbucks! Wel een starbucks in Krabi en geen in Breda. Natuurlijk meteen genoten van een cappuchino die beter smaakte dan ooit. Er werd ons verteld dat het strand op 700 meter van onze bungalow ligt maar wij zijn ervan overtuigd dat dit meer moet zijn.
Terwijl we 's avonds lekker op onze veranda een boekje zaten te lezen begon het. in de verte zagen we de flitsen al en de dreigende kleur van de lucht voorspelde ook niet veel goeds. Het was een half uurtje en ook bij ons begon het feest. De regen kwam met bakken uit de hemel. het regende zo hard dat het leek alsof de boel zou gaan overstromen. Ook de bliksemflitsen en de oerknallen die daarop volgden waren om bang van te worden. Als twee bange katjes zijn we snel ons bungalowtje ingevlucht en hebben we daar samen met heel wat angstzweet zitten afwachten wanneer het eindelijk zou stoppen. Een uur later was de tropische regenbui over en zijn we toch nog even de straat opgegaan. Waar opeens toch weer heel wat leven was. De cafe's waren open en een hoop aziatische meisjes(hoeren) stonden er opgedoft bij voor een wilde avond. Een pancakme met nutella voor ons en toch stiekem weer even lekker westers doen en een hamburger met friet gehaald bij de Mac. Hier geen euroknaller maar 34 Baht knallers. Dus 90 cent voor een hamburger. Jammie. Dat ging er meer dan prima in. Dankzij de regen was het lekker koel en heben we heerlijk geslapen die nacht.
Vandaag op het strand gelegen maar na een uurtje in de zon hadden we het al gehad en zijn we verhuisd naar de schaduw. Onszelf sterk afvragend waarom al die toeristen de hele dag in de brandende zon gaan liggen in een poging bruin te worden terwijl ze rondlopen als roodverbrande kreeften. Na een paar uurtjes begonnen we er genoeg van te krijgen en zijn we weer terugggegaan naar ons bungalowtje waar we ons beter vermaken dan op het strand. Lekker op de veranda met een boekje. Goed te doen zo. Terwijl ik dit schrijf zie ik in der verte de bliksem flitsen alweer aankomen. Dus ik vrees dat we ook vanavond weer een lekker rregenbuitje zullen krijgen.
05 Maart 2011 - 20:31
Adrienne Ogier:
Lieve meiden,
Wat een verhalen allemaal en fijn dat we elkaar ook weer op skype hebben gesproken én gezien. Heb nog tips gekregen van de zoon van Toon die ook een soortgelijke reis heeft gemaakt; Angkor wat-Cambodia, Vang Vien- Laos, Siahnoukville-Cambodia, Full moon party-Ko Phangan. Een aantal heb ik jullie al over gehoord.
Verders gisteren carnaval gevierd en dat was erg gezellig!
Liefs Adrienne
ps kunnen jullie tijdens je verslagen even aangeven wie het schrijft? xxx -
06 Maart 2011 - 13:46
Sara Spierings:
He Mo (en Tessa)
Wat super leuk om al jullie verhalen te lezen! Pff ik word weer helemaal jaloers als ik het zo hoor en alle plekken weer voor me zie :)
He Mo kun je mij even je emailadres geven (mijne is saraspierings@hotm.com). Dan kan ik jullie nog even wat guesthouses of plekken enz mailen die ik leuk vond.
Geniet ervan he!
Kus sara